Zo’n zin om óók eens disproportioneel en onbehoorlijk op XR te reageren (2024)

Zo’n zin om óók eens disproportioneel en onbehoorlijk op XR te reageren (1)

Telegraaf 5 september

Weer wat geleerd, via een NOS-artikel: een neusklem is een ordehandhavingstechniek waarbij de neus ‘krachtig en pijnlijk omhoog wordt geduwd’ en bij een bokkenpootje wordt de pols, eveneens bij pogingen om ongehoorzaamheid aan de wet en regelgeving een halt toe te roepen, ‘pijnlijk ver’ gebogen.

Ga je er dood aan?

Welnee.

Kan het pijn doen?

Een beetje, soms.

De neusklem en het bokkenpootje hebben wel iets weg van judotechnieken en de stinkrebellen krijgen er tijdens hun talloze blokkade-acties - onder andere op de A12, op de A10 en bij de sluizen van IJmuiden wanneer het plezier moet worden vergald van cruisereizigers die vaak duizenden euro’s voor hun cruisevakantie hebben neergelegd - regelmatig een ippon mee om de oren. Dat doet in de vertroebelde ogen van XR blijkbaar dusdanig au, dat dat dreinende dramvolk een zaak aanspande bij de klachtencommissie van de politie Den Haag. Je moet het gore lef maar hebben wanneer je die dienders zelf voortdurend het bloed onder de nagels vandaan haalt, maar ze deden het gewoon. En het ergste is: de jankeballen kregen in twee van de vier gevallen nog gelijk ook.

„Het oordeel was dat de behandeling ‘disproportioneel’ en ‘niet behoorlijk’ was”, aldus dat NOS-artikel. „De klachtencommissie is met name kritisch over het standaard toepassen van de polsklem en roept de politie op daarmee terughoudend te zijn. Het inzetten van een bokkenpoot ‘mag geen automatisme worden’. De commissie schrijft ook dat het demonstranten niet mag worden verweten dat zij niet actief meewerken aan hun aanhouding.”

Met enige gretigheid citeer ik nu mijn Facebook-vriend Rolf van der Moolen, een voormalige diender: „De bokkenpoot en de neusklem worden je geleerd bij die verschrikkelijke IBT-dagen (uitleg: ‘De Integrale Beroepsvaardigheids Trainingen omvatten de instructie en het oefenen in de vaardigheden van geweldsbeheersing, aanhoudings-, zelfverdediging- en schietvaardigheden, wapenstok, evenals het gebruik van pepperspray of andere geweldsmiddelen die bij de doelgroep in gebruik zijn’). Stelletje linkse jankerds zijn het. Die o zo ‘correcte’ commissieleden gaan mee met deze idioten. Lekker makkelijk vanaf je pluche stoel ergens in een achterafkamertje.”

Graag breng ik de lezer ook de manier in herinnering waarop het waterkanon tegen XR wordt gebruikt: op last van de Haagse driehoek laten ze dat ding, om de demonstranten zoveel mogelijk te sparen, vaak slechts een plasstraaltje van een hoogbejaarde met een vernauwde urinebuis en prostaatproblemen produceren. En geloof het of niet, ook dan stapt XR glashard wegens ‘disproportioneel geweld’ naar de rechter.

Ik heb serieus met onze agenten te doen. Keer op keer kunnen ze weer komen opdraven wanneer dat verwende tuig zichzelf ergens aan het asfalt heeft vastgeplakt. Keer op keer stuiten ze daarbij op totale onwil, die er bijvoorbeeld in resulteert dat de demonstranten een voor een van de weg moeten worden losgemaakt en getild. Zijn ze dáárvoor bij de politie gegaan? Natuurlijk niet. Keer op keer krijgen ze bovendien te horen dat demonstreren hier een grondrecht is, terwijl dit helemaal geen demonstreren is, maar kwaadwillige belemmering waarbij zelfs niet voor voor afpersing wordt teruggedeinsd. Keer op keer moeten ze tot hun verbazing vernemen dat het OM daar genoegen mee neemt: de actievoerders worden vaak keurig per bus afgevoerd, maar ondanks dat er sprake is van tonnen aan schade komen er niet of nauwelijks strafzaken van. En reken maar dat ze mogelijk zouden zijn, die strafzaken. Op grond van tal van wetsartikelen zelfs, zoals laatst al op deze plek werd aangetoond.

En dan krijgen ZIJ, die agenten dus, een berisping, uit hun eigen gelederen nog wel, omdat ze ‘disproportioneel’ en ‘niet behoorlijk’ optreden?

Zo’n zin om óók eens disproportioneel en niet behoorlijk op dit zoveelste staaltje van polderlandse slapte te reageren.

Maar ja.

-

NASCHRIFT: In mijn vorige column schreef ik onder andere dit: Ik werk momenteel hard mee aan een hondenboek, waarvan de opbrengst naar hetzelfde immer in geldnood verkerende kleine asiel in Moncarapacho/Fuseta (Oost-Algarve) zal gaan waarvoor Arthur van Amerongen en ik enkele jaren geleden al 11.000 euro inzamelden - wie zich geroepen voelt om nu ook een bijdrage te leveren kan dat via deze link doen.” Verscheidene mensen stortten toen geld, waarvoor Arthur en ik zeer dankbaar zijn. Voelt u de behoefte om mee te doen? Welkom!

Share

Twee keuzes voor de abonnee: gratis en betalend. Wie tot de laatste categorie behoort kan mijn exclusieve Vrijpost-stukken lezen, heeft toegang tot mijn volledige archief en komt in aanmerking voor speciale aanbiedingen, zoals nu bij de aanschaf van De Oude Hoogland: voor slechts € 15,00, dus met € 8,95 korting, gesigneerd, met opdracht, thuis opgestuurd. Die bestelling dient de betalende abonnee dan wel per e-mail bij mij persoonlijk te plaatsen.

  • Te veel gedoe bij de betaling? iDeal is er ook, zowel voor een abo als voor een donatie. Klik op een van onderstaande buttons. Desgewenst wordt naar evenredigheid toegang tot de betaalde Substack-inhoud verleend.

Zo’n zin om óók eens disproportioneel en onbehoorlijk op XR te reageren (2)
Zo’n zin om óók eens disproportioneel en onbehoorlijk op XR te reageren (3)
  • Er is een gat in de betaalmuur. Na drie verwijzingen mag je een maand naar binnen, na zeven verwijzingen drie maanden, na twaalf verwijzingen een half jaar.

  • Uiteraard behoort een abonnement op de Telegraaf ook tot de mogelijkheden.

Zo’n zin om óók eens disproportioneel en onbehoorlijk op XR te reageren (4)
Zo’n zin om óók eens disproportioneel en onbehoorlijk op XR te reageren (2024)
Top Articles
A Walk in the Clouds | Rotten Tomatoes
A Walk in the Clouds movie review (1995) | Roger Ebert
Mickey Moniak Walk Up Song
Devin Mansen Obituary
Canya 7 Drawer Dresser
The Largest Banks - ​​How to Transfer Money With Only Card Number and CVV (2024)
Jazmen Jafar Linkedin
Unlocking the Enigmatic Tonicamille: A Journey from Small Town to Social Media Stardom
The Powers Below Drop Rate
Barstool Sports Gif
Fcs Teamehub
Joe Gorga Zodiac Sign
Chastity Brainwash
Unit 1 Lesson 5 Practice Problems Answer Key
Signs Of a Troubled TIPM
今月のSpotify Japanese Hip Hopベスト作品 -2024/08-|K.EG
Theycallmemissblue
Tracking Your Shipments with Maher Terminal
What Happened To Anna Citron Lansky
Ostateillustrated Com Message Boards
Char-Em Isd
CANNABIS ONLINE DISPENSARY Promo Code — $100 Off 2024
Reptile Expo Fayetteville Nc
Dragonvale Valor Dragon
Rapv Springfield Ma
Best Boston Pizza Places
Avatar: The Way Of Water Showtimes Near Maya Pittsburg Cinemas
Arrest Gif
Impact-Messung für bessere Ergebnisse « impact investing magazin
Mdt Bus Tracker 27
Table To Formula Calculator
Pulitzer And Tony Winning Play About A Mathematical Genius Crossword
Pdx Weather Noaa
South Florida residents must earn more than $100,000 to avoid being 'rent burdened'
Kaiserhrconnect
Rock Salt Font Free by Sideshow » Font Squirrel
Fridley Tsa Precheck
Chattanooga Booking Report
All Things Algebra Unit 3 Homework 2 Answer Key
Keeper Of The Lost Cities Series - Shannon Messenger
Restored Republic May 14 2023
Wrigley Rooftops Promo Code
303-615-0055
Man Stuff Idaho
Nid Lcms
Clausen's Car Wash
Mudfin Village Wow
Guy Ritchie's The Covenant Showtimes Near Grand Theatres - Bismarck
Rovert Wrestling
60 Second Burger Run Unblocked
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 5810

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.